TERÄS-LVI oy ab

  Aloitussivu

  Toimenkuva

  Yhteystiedot

  Tiedustelu / Tilaus


           IN ENGLISH

PLANTEX, LIUSKAHIOMAKIEKKO KASVIMASSARUNGOLLA


plantex laikka


Saksassa on kehitetty liuskakiekko, PLANTEX, minkä runko on kylmäpuristettu hamppukasvimassasta ja liuskojen sideaineena on käytetty polypropyleenia. Polypropyleenin käyttö on yleistä mm. autojen sisätiloissa ja lääketeollisuuden ruiskuissa ja infuusio pulloissa. Liuskalaikkojen perusaineina nämä aineet ovat harmittomia terveydelle.

Liuskat on valmistettu 100% RD-zirconium hiomakankaasta. Zircopur hiomajyvien ja sidosaineen välissä on jäähdytysaineellisia uria lisäämässä hionnan kylmäleikkuisuutta ja vähentämässä liuskakiekon tukkeutumista, mikä samalla antaa lamellilaikalle lisää käyttöikää.
hioma-aine ominaisuudet  hioma-aine pinta


Miksi PLANTEX on saanut suuren käyttäjämäärän Saksassa lyhyessä ajassa?

+ Hionnan teho on parempi kuin missään muussa vastaavassa liuskakiekossa.
+ PLANTEX on turvallinen ja sillä on alhainen melutaso.
+ PLANTEX laikka on ympäristöystävällinen ja energiaa säästävä.
+ PLANTEX on käyttäjäystävällinen.
   Ei epoxipölyä, teräviä lasikuituhiukkasia tai fenolisideainekaasuja.

laikan kuluminen  kulma hionta


PLANTEX liuskakiekon runko valmistetaan helposti saatavissa olevasta hampusta ja se on myös helppo hävittää. Hamppu on aktiivinen vastavaikuttaja kasvihuoneilmiölle ja siitä kylmäpuristettu runko tarvitsee vähemmän tuotantoenergiaa kuin lasikuitupohjaisen liuskakiekon valmistus.

Rungon sisässä oleva avonainen hamppumassasolukko laskee hiontalämpötilaa ja lisää elastisuutta. Osittain ontto runko ja sideaineena käytetty polypropyleeni pienentävät melutasoa huomattavasti. Kylmäpuristettu kasvimassarunko mahdollistaa liuskakiekon tasisen kehällä hiomisen aina viimeiseen milliin saakka tai kiekon pienentämisen terävää metallireunaa vasten, jolloin rouhelastun haju on kuin puulla. Runko on luja ja kevyt eikä mustaa RST ja AL aineita ja sillä on erittäin hyvä kemikaalien kestävyys.

PLANTEX liuskakiekot ovat elastisia ja seuraavat hyvin kaarevia pintoja. Koska kiekon kosketuspinta työkappaleeseen on suuri, se poistaa myös enemmän ainetta ja hiontateho paranee. Kiekon laaja-alaisessa kosketuspinnassa on lisäksi se hyvä puoli, että kuumuus tasaantuu, jolloin työkappale ei lasitu eikä hiomakangas pala.

plantex poikkileikkaus  laikan kuluminen

Tärkeintä tietysti on hiontateho. Tehdas ilmoittaa: PLANTEX on vähintään kaksi kertaa parempi kuin mikään muu lasikuiturunkoinen liuskakiekko teholtaan. 100 % RD-zirconium hiomakangasliuskat jäähdytysurilla ovat n. 5º kulmassa.

PLANTEX liuskakiekkojen koot ovat 100, 115, 125 ja 180mm ja karkeudet ovat välillä 40 –120. Maksiminopeus liuskakiekoille on 80m/s eli esim. halk. 115mm laikan kierrosluku minuutissa on max. 13200 rpm. Suositusnopeus on välillä 5000 – 8000 rpm, jolloin päästään vielä hyvin leikkuu-alueelle muttei kuluteta liuskakiekkoa suurimmalla mahdollisella nopeudella ja polteta työkappaletta. Nopeuden säätö kulmahiomakoneissa on merkittävä etu käytettäessä liuskalaikkoja.

Lopuksi ostajan on vielä hyvä tietää, että PLANTEX on edullinen.

PLANTEX laikalla saat tehoa työskentelyyn ja parannat työturvallisuutta !

PLANTEX laikan ominaisuudet: PLANTEX [ pdf ]

Sisällysluettelo hiomatarvikkeet